Kan ik ook winterbanden huren?

Ja, dat kan. Bij verschillende bandencentrales, zowel online als offline, kunt u winterbanden voor een korte of een lange periode huren. De prijs varieert van ongeveer 6 tot 13 euro per dag. Het huren van winterbanden is daarom alleen aantrekkelijk als de periode niet te lang is en u niet te vaak gaat.

 

Vakantie

Het huren van winterbanden is eigenlijk alleen goed voor de portemonnee als u één keer in de paar jaar op wintersport gaat naar Zuid-Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland of Italië. En dan geldt nog dat de vakantie niet te lang moet zijn. Gaat u langer dan twee weken, dan kunt u het beste gewoon zelf winterbanden aanschaffen. U bent dan goedkoper uit.

 

Gemak

Het geld dat u kwijt bent hoeft natuurlijk niet de bepalende factor te zijn. Het huren van banden kan ook een stuk gemakkelijker zijn dan het zelf aanschaffen. U weet dat u de goede banden onder    uw auto gemonteerd krijgt, ze worden voor u gemonteerd en u hoeft u geen zorgen te maken over bijvoorbeeld slijtage. Daarnaast hoeft u niet op zoek te gaan naar opslagruimte voor uw banden. Zodra de huurperiode is afgelopen, wisselt u weer en hebt u er geen omkijken meer naar.

 

Nieuwe auto

Als u een fervent wintersporter bent en jaarlijks in de winter in de bergen rijdt, dan is het vaak aantrekkelijker om nieuwe winterbanden te kopen. Deze heeft u vaak in twee jaar terugverdiend ten opzichte van huren. Maar wat nu als u weet dat u op korte termijn een nieuwe auto gaat kopen? Ook dan kan het aantrekkelijk zijn om – eenmalig – een setje winterbanden te huren. U blijft dan niet zitten met een set nieuwe set winterbanden die niet op uw nieuwe auto passen. Of hoeft de banden dan niet met verlies door te verkopen.

 

Sneeuwkettingen

Als u winterbanden gaat huren, dan bent u niet iemand die vaak in de sneeuw in de bergen rijdt. Sneeuwkettingen zult u daarom niet in uw auto hebben liggen. Het kan daarom slim, handig en goedkoop zijn om samen met uw winterbanden ook een setje sneeuwkettingen te huren. Dit kost vaak niet veel extra. Bij sommige bedrijven die service hoog in het vaandel hebben staan krijgt u zelfs een setje sneeuwkettingen gratis bij het huren van winterbanden.

 

Zijn winterbanden eigenlijk wel nodig?

Ja. Daarover is geen twijfel mogelijk. U hoeft uzelf niet af te vragen of het misschien kwaad kan om met zomerbanden op wintersport gaan. Het is, misschien wat gechargeerd gezegd, levensgevaarlijk. Zonder winterbanden heeft u in winterse omstandigheden weinig grip met uw auto. U verliest daardoor snel de controle en hebt een erg lange remweg. Dit is niet alleen gevaarlijk voor uzelf en uw inzittenden, maar ook voor uw medeweggebruikers. En als u naar een leuk hotelletje gaat in de bergen, kunnen winterbanden wel eens bittere noodzaak zijn. Anders komt u de berg gewoonweg niet op.

Geplaatst in Veelgestelde vragen en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *