Velgen

Bandenexpert.be vindt de beste keuze aan velgen voor jouw banden met het grootste velgenassortiment van België. Meer dan 50.000 velgen op voorraad. Bij Bandenexpert.be volg je 4 stappen: selecteer je automerk, selecteer je automodel, selecteer de uitvoering en tot slot de bandenmaat. 

Hierna krijg je een overzicht van de beste velgen die bij jouw auto passen.

De mooiste velgen bij bandenexpert in 4 stappen

bandenexpert.be logo

Een belangrijk onderdeel van autobanden, waar meestal alleen maar aandacht aan wordt besteed vanwege het uiterlijk, is de velg. De banden van de auto liggen op deze zogenaamde velg. Velgen zijn er, net zoals banden, in allerlei soorten en maten.

Velgen zijn over het algemeen erg vaak een statussymbool. Je hebt namelijk de hele normale velgen die op elke auto zitten, maar er zijn ook speciale velgen, die bijvoorbeeld donker van kleur zijn, of waar een speciaal draai effect in zit. Dit zorgt allemaal voor extra aandacht en zorgt er ook voor dat de look van de auto intenser wordt. Veel jongeren vinden het namelijk belangrijk dat zij dure en duur ogende velgen op hun wielen hebben zitten.

Er zijn verschillende winkels waar je velgen kunt kopen, en tegenwoordig kun je ook online terecht voor velgen. Via het internet kun je namelijk gemakkelijk op type en merk zoeken, waardoor je snel een oplossing hebt. Ook is het mogelijk om velgen met elkaar te vergelijken. Dit kan door speciale vergelijk sites, maar je kunt ook zelf verschillende sites bekijken en de resultaten naast elkaar zetten. Daaruit blijkt uiteindelijk welke exemplaren het meeste aan jouw wensen voldoen.

Er bestaan verschillende soorten velgen. Zo heb je bijvoorbeeld de lichtmetalen velgen die erg vaak worden gebruikt, gepolijste velgen en stalen velgen. Je moet wel op een aantal dingen letten bij de aanschaf van deze. Elk soort velg heeft namelijk een bepaalde breedte, steek en ET waarde. Het is dus erg belangrijk om goed te informeren over deze punten, aangezien je natuurlijk geen miskoop wilt doen, waarna je velgen hebt gekocht waar je helemaal niets mee kunt. De breedte spreekt voor zich. Als je eenmaal weet welke breedte velgen je nodig hebt, dan is het makkelijk om daarop te selecteren. Je hoeft alleen maar naar velgen te kijken die deze breedte hebben. De steek heeft te maken met de bevestiging van de velgen op de banden. Het gaat hier om hoeveel gaten er zijn voor bouten en de diameter. De ET waarde heeft te maken met hoeveel mm de velg naar buiten of binnen steekt. Officieel is er geregeld dat de ET waarde 5-7mm mag afwijken.
Als je rekening houd met deze criteria, en dus voor jezelf duidelijk maakt waarnaar je op zoek bent, dan is het niet zo moeilijk meer om de juiste velgen te vinden. Je kunt namelijk snel en eenvoudig op internet websites opzoeken die velgen verkopen, en via de zoekfunctie specificeren op jouw wensen. Daarna kun je natuurlijk ook nog kijken naar het uiterlijk. Misschien zijn er wel hele mooie elegante velgen te krijgen die aan je eisen voldoen, en die ook daadwerkelijk onder je auto passen. Velgen zijn geen goedkope aanschaf, je moet namelijk voor een set van 4 lichtmetalen velgen al rekenen met zo’n €450. Dit kan uiteraard nog oplopen, afhankelijk van het model auto en de kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *