Stalen velgen

Bandenexpert.be vindt de beste keuze aan velgen voor jouw banden met het grootste velgenassortiment van België. Meer dan 50.000 velgen op voorraad. Bij Bandenexpert.be volg je 4 stappen: selecteer je automerk, selecteer je automodel, selecteer de uitvoering en tot slot de bandenmaat. 

Hierna krijg je een overzicht van de beste velgen die bij jouw auto passen.

De mooiste velgen bij bandenexpert in 4 stappen

bandenexpert montage van autobanden

De meest bekende soort velgen zijn de lichtmetalen velgen. Deze worden over het algemeen het meeste gekocht, en zijn ook het populairste.

Toch is het ook belangrijk om eens naar de mogelijkheden te kijken die stalen velgen je kunnen bieden. Lichtmetalen velgen kunnen erg kwetsbaar zijn als het weer zijn slechtere kant laat zien. Daarom raden veel verschillende bedrijven aan om gedurende de wintermaanden te overwegen om je banden op stalen velgen te zetten. Zo kun je je lichtmetalen velgen thuis houden, en deze langer goed houden.

Water en sneeuw heeft geen groot effect op stalen velgen, dit kunnen ze gemakkelijk aan. Dit zorgt er dus voor dat je lange afstanden kunt rijden in winterweer, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de velgen. Vaak is het toch zo dat je winterbanden onder je auto moet zetten, en van deze gelegenheid kun je gelijk gebruik maken, door de winterbanden op stalen velgen te laten zetten. Zo hoef je niet extra meer naar de garage om dit te doen, maar sla je twee vliegen met 1 klap. Ook de banden zelf worden beter beschermd door de stalen velgen.

Vaak is het zo dat je stalen velgen online via web shops kunt aanschaffen. Dit is best makkelijk aangezien je er de deur niet voor uit hoeft. Nog makkelijker is het als je zelf in staat bent om de velgen te monteren. Als dit niet het geval is, is het ook geen probleem om dit bij de garage te laten doen.

Vaak worden stalen velgen gratis thuis afgeleverd, aangezien het aankoopbedrag aanzienlijk hoger is dan de verzendkosten. Stalen velgen zijn wel iets duurder dan gewone velgen, zo betaal je voor 1 velg al wel €50 tot €60 euro voor een klein autootje, maar daarvoor kun je je lichtmetalen velgen wat rust geven, en spaar je uiteindelijk wel geld uit, omdat de velgen minder verwisseld hoeven te worden.
Online wordt er ook regelmatig gestunt met de prijzen.

Het is dus belangrijk regelmatig even verschillende aanbieders te checken, en te kijken of er speciale aanbiedingen zijn. Deze kunnen soms oplopen tot 50%. Of er worden sets aangeboden waarbij je alleen maar 3 velgen betaalt. Dit kan je een hoop geld schelen, en het levert dus absoluut wat op om even een halfuurtje langer rond te zoeken, in plaats van de eerste de beste aanbieder te kiezen.

Wel is het zo dat stalen velgen vaak niet zo elegant ogen. Dit komt door de stalen afwerking in plaats van het sierlijke aluminium van lichtmetalen velgen. Daarom komt het vaak voor dat er plastic wieldoppen op de stalen velgen worden geplaatst.

Het belangrijkste doel van deze doppen is het uiterlijk wat te verbeteren. Belangrijk is het om voordat je iets koopt, eerst even te kijken welke maat je nodig hebt, aangezien je anders zit opgescheept met velgen die je niet kunt gebruiken. Als je er geen verstand van hebt, kun je op het internet gemakkelijk handleidingen vinden die je helpen met de maten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *